Categorie archief: Wedstrijdverslagen

Raceverslag 6 uur Endurance Francorchamps 2018

Racing Team Kock rijdt endurance over 6 uren  Francorchamps in slechts 5 uren…

 

#7 Racing Team Kock eindigt op het fantastische circuit Spa-Francorchamps in de Trophy klasse op de 5e plaats en 42e overall. Op het eerste zicht geen goede prestatie maar na de Le Man start vanaf de 36e positie, volgde een lange tijd de safety car, waarna Johnny binnen kwam met een technisch mankement. Het duurde meer dan een uur voordat we weer de baan op konden en hebben ons moe gestreden om er alles uit te halen. We hebben de wedstrijd uitgereden en zijn nog enkele plaatsen geklommen. Maar met meer dan 1 uur tijdverschil is er weinig succes te behalen. Rest ons het plezier en genoegdoening dat we ditmaal de race op Francorchamps wel hebben uitgereden.

Lees verder Raceverslag 6 uur Endurance Francorchamps 2018

Raceverslag 6 uur endurance Nürburgring juni 2018

Endurance Team Kock  9e op Nürburgring.

 

De eerste endurance wedstrijd ging van start gisteren op de Nürburgring in Duitsland. Maar liefst 160 ronden werden afgelegd over 5137 meter lengte circuit, meer dan 820 km. Van de 54 deelnemende teams wisten de broers Kock met 1 motor als 9e over de finish te komen, mede dankzij de teamleden die zorgdroegen voor snelle pitstops/wissels. Daarnaast door de gok om de laatste wissel helemaal over te slaan.

Lees verder Raceverslag 6 uur endurance Nürburgring juni 2018

Raceverslag Ducati Club Races 2018

 

Broederstrijd Kock tijdens Ducati Clubraces Assen.

 

Afgelopen weekend vond de 39e editie van de Ducati Clubraces plaats op Assen tijdens het 40 jarig bestaan van Ducati Club Nederland. De broers van Racing Team Kock waren er opnieuw bij en zorgden voor een mooie bijdrage door de gehele wedstrijd onderlinge strijd te voeren en als nummer 4, 5 en 6 over de finish te komen.

Lees verder Raceverslag Ducati Club Races 2018

Raceverslag Schleiz en Most 2017

Johnny opnieuw kampioen!

Een aantal weken geleden werd Schleiz aangedaan, een semipermanent circuit nabij Gera in voormalig Oost-Duitsland. Een uitdaging is het geweest voor Racing Team Kock waar Marcel een 6e plek behaalde, Johnny zijn kampioenschap veilig stelde en Harold zijn 2e plek in de competitie vrij moest geven vanwege een crash en in het ziekenhuis belandde. Vorig weekend werd de Dutch Ducati Challenge afgesloten op het Tsjechische circuit Most. Johnny is kampioen! Lees verder Raceverslag Schleiz en Most 2017

Raceverslag uniek Oschersleben 2017

3 x Kock op podium, voor het eerst in 15 jaar!

Het had zomaar gekund, tijdens de 38e editie van de Ducati Club Races op Assen met alle 3 broers het podium te bezetten. Dat was wat we in ons vorig verslag schreven. Maar in Oschersleben werd dit werkelijkheid, waarbij Johnny 1e werd, Marcel 2e en Harold de 3e trede mocht bezetten. En dat ook nog eens in een close race, waar ze elkaar weinig ruimte lieten en daarom achtereen (op leeftijd) over de finish kwamen.

Op zaterdag werden de broers geïnterviewd door de MDR (Mitte Deutsche Rundfunk), waarbij afgesloten werd met de boodschap dat ze er alles aan moesten doen om het mogelijk te maken om samen op het podium te komen, hetgeen om 19.00 uur werd uitgezonden. Deze uitzending is te bekijken via de volgende link (10 dagen online) en daarna is deze te zien onder Foto’s en YouTube.

http://www.ardmediathek.de/tv/MDR-SACHSEN-ANHALT-HEUTE/Schnelle-Runden-auf-internationalen-Reif/MDR-SACHSEN-ANHALT/Video?bcastId=7545148&documentId=43462538

Lees verder Raceverslag uniek Oschersleben 2017

Raceverslag DCR Assen en Hockenheim 2017

Broers Kock tweemaal samen op podium in Assen.

Het had zomaar gekund, tijdens de 38e editie van de Ducati Club Races op Assen met alle 3 broers het podium te bezetten. Johnny veroverde tot tweemaal toe de eerste plek en Harold kwam zaterdag door het wegvallen van Alain Östli op het podium, terwijl hij daar in de 2e race door eigen strijdlust in slaagde. Marcel reed dezelfde rondetijden maar tot een wedstrijd kwam het niet, omdat hij tijdens de

2e kwalificatie strandde met een gebroken tandwiel en een uitgelopen oliekering.

Hockenheimring.

Vorige week is de competitie in de Dutch Ducati Challenge van start gegaan in Hockenheim, waar we gebruik mochten maken van de lange GP Strecke van totaal bijna 4,6 kilometer inclusief de fantastische Parabolica van 1.047 meter lengte. Een gedraaide bocht waar je op topsnelheid komt en eindigt in een haarspeldbocht.

Een succesvolle start waar Johnny in de eerste race de 2e en op zondag de 1e plaats behaalde. Harold deelde ook daar tweemaal het podium met een 3e plaats, terwijl Marcel beide keren volop punten behaalde door te eindigen als 5e.

Lees verder Raceverslag DCR Assen en Hockenheim 2017

Raceverslag Battle of the Nations Assen 2016

Harold Kock wint BotN en Johnny is kampioen!

 2016 Racingteam Kock Battle of the Nations-109Francis 831

 

De afsluiter van het seizoen vond plaats op het zonovergoten Assen, tijdens de Battle of the Nations. Althans zondag was het schitterend weer, de dagen ervoor duidelijk minder. Maar dat was ook de dag om te schitteren; Johnny eindigde zondag als 2e maar het kampioenschap was al veilig gesteld, terwijl Harold de race won en plaats mocht nemen op de hoogste trede.

Lees verder Raceverslag Battle of the Nations Assen 2016

Raceverslag 6 uur endurance Francorchamps 2016

 

Crash betekent einde 6 uur Francorchamps.

Heel veel valpartijen en serieuze crashes hebben we deze editie gezien. Veelal zijn wij buiten schot, maar na vijf uur mooie strijd te hebben geleverd viel ook ons team uit als gevolg van een enorme crash. Johnny ging nabij Blanchimont met 240 km. per uur onderuit en kwam daar zelf nagenoeg ongeschonden uit. De motor is total-loss ofwel helemaal kort.

Het begon direct bij de zgn. ‘Le Man’ start, waarbij Johnny aan de beurt was te openen. Hij was nog maar net weg of voor hem kwam een rijder ten val en lag nog bij zijn motor. Johnny kon hem net ontwijken maar kon niet voorkomen hem toch nog even te raken. Even verderop kwamen nog twee motoren in botsing waarbij iemand ten val kwam. Een ander tuimelde van zijn motor, waarna deze zijn eigen weg ging. Met mogelijk 50 km. per uur reed deze op de groep helpers in, die juist trachten de baan te verlaten nadat zij de motoren hadden vastgehouden.  Dit gehele voorval is, deels puur toeval,  vastgelegd op film door Winny die samen met Francis op de tribune zaten.

De film is op You Tube gezet VID 20160814 WA0016

Lees verder Raceverslag 6 uur endurance Francorchamps 2016

Raceverslag Dijon-Prenois (F) 2016

Racing Team Kock op Dijon-Prenois (F)

_4D_4090

De Dutch Ducati Challenge doet wat het beloofd; mooie fraaie nieuwe circuits toevoegen aan de racecompetitie. Ditmaal viel de beurt aan het voormalig Formule 1 circuit in het Franse Dijon dat kon worden ontdekt. De meest gehoorde uitspraak; “Een rollercoaster, echt een fantastische ervaring”. Geen van de rijders die hier eerder had gereden dus gelijke kansen en wie beschikt over het meeste aanpassingsvermogen, kan het beste scoren. De tijden lagen dichtbij elkaar, hetgeen de races spannend en attractief maakte. Waar Harold net naast de beker greep, wist Johnny er twee mee naar huis te nemen. Marcel wist de 7e plaats te bezetten.

Lees verder Raceverslag Dijon-Prenois (F) 2016