Maandelijks archief: mei 2016

Raceverslag 2016 Ducati Clubraces Assen

2016 Racingteam Kock Clubrace-30

Racing Team Kock op Ducati Club Race in Assen.

Het is de 37e keer dat de Ducati Club Race wordt georganiseerd, aanvankelijk gestart op het Belgische circuit Zolder en als snel niet meer weg te denken op het TT circuit in Assen. Opvallend was de enorme drukte op de paddock; de motorsport leeft weer op. Racing Team Kock was deels present omdat Marcel prioriteit moest geven aan zakelijke werkzaamheden. Erg jammer om niet alle drie te strijden voor ons zelf en de toeschouwers.

Voor Racing Team Kock is Assen altijd lastig aangezien de meerderheid vaker traint of aan wedstrijden deelneemt in de OW-Cup. Maar anderzijds is er zeker ervaring en maken we gebruik van de training op vrijdag, voorafgaand aan het DCR spektakel. De nieuwe Ruskenhoek blijkt te zijn geblokkeerd om meerdere redenen en wordt nu standaard gereden door de ‘oude’ Ruskenhoek die de rondetijd met zeker 2 seconden vertraagd. Vergelijk in rondentijden van voorgaande wedstrijden wordt daarom lastig, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de strijd tijdens de race.

Lees verder Raceverslag 2016 Ducati Clubraces Assen

Raceverslag 2016 Oschersleben

IMG_0978

Racing Team Kock gaat goed van start in Oschersleben.

Precies een week geleden waren we bij ART Motor te gast op de Motorsportarena in het voormalig Oost-Duitse Oschersleben. Het eerste raceweekend van de nieuwe competitie Dutch Ducati Challenge is hiermee een feit. Het was er extreem koud dat voor Harold gevolgen had, terwijl Johnny en Marcel de bekers mee naar huis wisten te nemen.

In het verleden hebben we altijd een training dag erbij geboekt, maar kwamen veelal tot de conclusie dat in de eerste sessie op Oschersleben, onze snelste tijd van de dag werd gezet. Daarbij hebben we uit kostenoverweging de training laten schieten waardoor we o.a. banden sparen voor de endurances.

Geen verkeerde keuze, omdat we inderdaad alle drie gelijk een raceritme te pakken kregen en direct in de eerste kwalificatie voorop gingen. Johnny met 1.356 en Marcel met 1.360 voor resp. de eerste en tweede plaats. Harold op plek 5 die een ronde aflegde in 1.377. In de tweede kwalificatie kon Harold zijn tijd nauwelijks aanscherpen, maar streed Marcel aan Johnny voorbij en pakte polepositie met een 1.35 blank.

Lees verder Raceverslag 2016 Oschersleben

Raceverslag 6 uur endurance Nurburgring mei 2016

 

Racing Team Kock van start op de Kawasaki in Nürburgring.

Op zaterdagmiddag 14 mei ’16, vertrokken wij richting Nürburgring waar dit weekend de endurance van 6 uur werd gereden. Johnny, Marcel en Jan waren met de vrachtwagen al vooruit gereden richting het circuit. Harold regelde de laatste dingen en vertrok vervolgens ook samen met Johnny te Pas en Jori richting het circuit. Onderweg zou er nog even gegeten worden. Maar er leiden meer wegen naar Rome en daarom had het nog wat voeten in aarde om samen te kunnen eten.  Uiteindelijk hebben wij lekker gegeten en konden we onze weg vervolgen richting het circuit.  Ten opzichte van vorig jaar konden wij gelukkig nu wel direct het circuit op.  De truck werd geparkeerd en kwamen we erachter dat Johnny de deuren van twee zijden had geblokkeerd. Met boormachine en schroevendraaier kon de deur worden gelicht om de spullen eruit te halen om de pitbox in te richten.

De volgende ochtend moesten wij vroeg uit de veren.  Om 07:30 uur werden de bandenwarmers aangezet en kon de racedag beginnen. Harold trapte af met de training en reed de eerste ronden. Hierna volgden Marcel en toen Johnny.  De race was verdeeld in 4 klassen; in onze klasse zitten slechts 5 teams die de race rijden op maar één motor.  De meeste van de overige 40 teams rijden met 3 motoren en 3 rijders, zoals wij dat vorig jaar hebben geoefend.

Lees verder Raceverslag 6 uur endurance Nurburgring mei 2016