Maandelijks archief: augustus 2016

Raceverslag 6 uur endurance Francorchamps 2016

 

Crash betekent einde 6 uur Francorchamps.

Heel veel valpartijen en serieuze crashes hebben we deze editie gezien. Veelal zijn wij buiten schot, maar na vijf uur mooie strijd te hebben geleverd viel ook ons team uit als gevolg van een enorme crash. Johnny ging nabij Blanchimont met 240 km. per uur onderuit en kwam daar zelf nagenoeg ongeschonden uit. De motor is total-loss ofwel helemaal kort.

Het begon direct bij de zgn. ‘Le Man’ start, waarbij Johnny aan de beurt was te openen. Hij was nog maar net weg of voor hem kwam een rijder ten val en lag nog bij zijn motor. Johnny kon hem net ontwijken maar kon niet voorkomen hem toch nog even te raken. Even verderop kwamen nog twee motoren in botsing waarbij iemand ten val kwam. Een ander tuimelde van zijn motor, waarna deze zijn eigen weg ging. Met mogelijk 50 km. per uur reed deze op de groep helpers in, die juist trachten de baan te verlaten nadat zij de motoren hadden vastgehouden.  Dit gehele voorval is, deels puur toeval,  vastgelegd op film door Winny die samen met Francis op de tribune zaten.

De film is op You Tube gezet VID 20160814 WA0016

Lees verder Raceverslag 6 uur endurance Francorchamps 2016

Raceverslag Dijon-Prenois (F) 2016

Racing Team Kock op Dijon-Prenois (F)

_4D_4090

De Dutch Ducati Challenge doet wat het beloofd; mooie fraaie nieuwe circuits toevoegen aan de racecompetitie. Ditmaal viel de beurt aan het voormalig Formule 1 circuit in het Franse Dijon dat kon worden ontdekt. De meest gehoorde uitspraak; “Een rollercoaster, echt een fantastische ervaring”. Geen van de rijders die hier eerder had gereden dus gelijke kansen en wie beschikt over het meeste aanpassingsvermogen, kan het beste scoren. De tijden lagen dichtbij elkaar, hetgeen de races spannend en attractief maakte. Waar Harold net naast de beker greep, wist Johnny er twee mee naar huis te nemen. Marcel wist de 7e plaats te bezetten.

Lees verder Raceverslag Dijon-Prenois (F) 2016