Raceverslag Assen DCR 2014

Johnny Kock ontvangt van Chili de 3e prijs bij Ducati Club Races in Assen.

Niemand minder dan Pierfrancesco Chili, de racelegende als voormalig Superbike coureur uit Italië, reikte de prijzen uit na de openingswedstrijd van de 3D-Cup op Assen.

Marcel behaalde een sterke 6e plek, terwijl Harold in de laatste ronde onderuit ging en daarmee de 9e positie verspeelde.

Wat er aan vooraf ging.

Johnny heeft zijn motor verwend met een nieuw koelsysteem, Marcel heeft een nieuwe vriendin, Martina, en op donderdagavond wordt de motor van Harold op de paddock aangeleverd door John van Middelkoop die deze voorzag van een grondige revisie met nieuwe carters, nieuwe zuigers en een geleende dynamodeksel van Robin Robbemond.
IMG_3332

Intussen is het kamp Kock opgebouwd bij rustig luw weer, eens heel wat anders dan voorgaande jaren.

IMG_3320

Vrijdagochtend vindt om 9.00 uur al de eerste training sessie plaats waarbij Johnny en Marcel al onder de 1 minuut 50 duiken. Harold begint weer als vanouds op een 1.52 ondanks zijn nieuwe TTX achter schokbreker, die Rob Overdijk van Rotech Support en nu aanwezig via HK Suspension, nog gauw even heeft afgesteld. Veelbelovend was de aangepaste voorvering door Rob, dat zich uitbetaalde tijdens de voorjaarstraining op Catalunya en Valencia. Ook zorgde dat ervoor dat een aantal weken terug, tijdens de ONK, rondetijden al gewoon leken met 1.47.

Hoe hard Harold ook werkt om zijn rondetijd te verbeteren, Marcel en Johnny lopen steeds van hem weg. Bij de laatste sessie zijn twee proef starts gepland en na de 2e start is Harold goed op dreef en komt gelukkig weer op een 1.48. De pret was maar voor even en de strijd moest worden onderbroken, omdat de koppeling slipte en verbrandde. Om zonder twijfel de volgende dag de kwalificaties in te kunnen gaan, worden nieuwe koppelingsplaten gemonteerd.

Het is plezierig dat de gehele dag de motor ter keuring kan worden aangeboden en men niet zaterdag een half uur staat te wachten voor de kwalificaties van start gaan. Ook het geluid wordt nu eens heel anders afgenomen, waardoor we eenvoudig binnen het gewenste aantal Db’s blijven.

Zaterdagmorgen vindt de eerste kwalificatie plaats, eerst om 11.55 uur.

IMG_3322

De weersomstandigheden zijn gunstig en er wordt erg hard gereden. Opvallend is het bij de kop waar Atiba Belgrave zich voegt bij de twee mannen die vorige week nog in Italië op het podium stonden tijdens de Superstock. De beoogde kampioen voor het nieuwe seizoen in de 3D-Cup toont zich met een tijd van 1.43 machtig. Andre Niemandsverdriet komt met een 1.44 in de buurt, terwijl Johnny met een 1.46 volgt samen met Ronald van Vliet, Wouter de Wit en Bart Drost. Marcel komt rond in een tijd van 1.48 terwijl Harold moet worstelen om net onder de 1.50 te komen. Opnieuw moet hij zijn sessie vroegtijdig afbreken omdat de koppeling slipt.

Piet van Middelkoop staat aan zijn zijde en besluit het gehele koppeling huis te wisselen met die van de reservemotor (deze staat trouwens te koop voor een mooi prijsje van Euro 6.950,= !)

De 2 kwalificatie is later op de middag en dan staat er veelal wat meer wind. Dat speelde geen rol voor de beide “professionals” die met 1.39 en 1.41 iedereen zoek rijden. Verder weet zich niemand in de top 10 zijn tijd te verbeteren en waar Marcel er een schepje bovenop doet door met 1 minuut en 47 seconden een rondje Assen te doen, legt Harold de 4550 meter af in wederom 1.49. Psychologie zal wel een hoofdrol spelen dit weekend.

Tegen de avond vindt de barbecue plaats en maken we er een leuke avond van en zondagochtend komt Frankie Chili ons begroeten, alvorens hij zijn officiële dagprogramma als special guest voor de DCR begint.

IMG_3330

We zijn bevriend geraakt, nadat hij enkele jaren geleden op onze reservemotor met ons deelgenomen heeft aan de 3D races in Oschersleben, op gezamenlijke uitnodiging van Art Motor en ons, na het treffen op de voorjaarstraining in Spanje.

Dan moet het vandaag gebeuren.

Schitterend weer en na de briefing om 10.00 uur krijgen we onze startopstelling door. Johnny kan starten vanaf de 2e rij op de 5e plaats, Marcel een rij verder direct achter Johnny op plaats 8 en Harold staat eveneens in de midden rij, maar dan in rij 5en start vanaf de 14e positie.

_12_3158 (1)

Bij de proefopstelling heeft men wellicht geen rekening gehouden dat de 3D Cup daadwerkelijk met volle bak verschijnt, want opstellen is er niet bij en gelijk de baan op voor de warm-up lap. Allen staan snel gegroepeerd, de rode vlag verdwijnt en de rode lampen gaan aan. Met een paar seconden brullen de Ducati’s het uit en komen alle drie broers goed weg; Johnny begeeft zich onder de kopgroep, Marcel zit erachter en Harold sluit mooi aan en heeft 6 plaatsen gewonnen. Het gaat hard, erg hard. Ronald van Vliet houdt Johnny niet langer achter zich en Johnny neemt daarmee de 3e plek over achter Andre Niemandsverdriet en Atiba Belgrave. Marcel wint de strijd van Harold Vermeulen maar Bart Drost komt Marcel nog wel voorbij.

_12_3236

Twee plaatsen daarachter rijdt Harold die met flink opgepompte onderarmen rondrijdt. Iedere ronde wordt de strijd met zich zelf heviger, voor de Ramshoek een versnelling terug en bij de GT twee tikkies terug, zijn nauwelijks meer goed uit te voeren. Laat remmen voor de Haarbocht en vloeiend door de Ruskenhoek zijn een kwelling.

_12_3197

Als er op het bord de melding komt dat er nog 3 ronden zijn te gaan, moet Harold zich enigszins gewonnen geven. Maar hij wil er nog even niet aan toe geven, het gaat hier om een competitiewedstrijd waar je punten ‘moet’ scoren. In de laatste ronde besluit Harold dicht bij Jarno Fredriks te blijven om hem op een onverwacht moment voorbij te komen. Bij de Bult gaat het fout, Jarno houdt de rem lang vast en vermindert onverwachts veel snelheid in de bocht waar Harold juist met hoge snelheid nadert. Hij moet Jarno ontwijken met als gevolg dat het voorwiel weg glijdt en onderuit gaat. De race is gelopen en Harold moet zijn verlies nemen en meld zich bij het Medical Center. Vreemd dat daar nog niemand van Racing Team Kock te vinden is die hem opwacht. Niemand had ook vernomen dat hij was gevallen en staan euforisch de overwinning van Johnny te vieren die de 3e plek had veilig gesteld. Marcel eindigt als 6e en heeft daarmee ook een goede start van het seizoen.

Daarbij rijden we alle drie een persoonlijk record > Johnny 1.44, Marcel 1.45 en Harold 1.46 !!!

SC03086

Harold heeft gelukkig zelf geen schade na zijn val, maar heeft wel onderarmen zoals Popey.

Francis zal deze eens masseren en met een speciaal chinees crèmepje behandelen.

DSCN1209

De motor wordt direct door John van Middelkoop, Marco Mulders en Karel Scheers hersteld met onderdelen van de reservemotor van Marcel om aan de volgende race in de Desmoquattro te kunnen deelnemen. Intussen verzorgt Cateraar Jan Terhorst het buffet, waarbij Frank speciaal vanuit de Achterhoek is gekomen om de genodigden van eten en drank te voorzien. I.c.m. de weersomstandigheden is dit echt genieten.

DSCN1206DSCN1207

Daarna vindt om 13.30 uur de wedstrijd plaats in de Desmoquattro die alle snelle deelnemers bevat, dus ook de twee supersnelle Superstockrijders.

Hier startten we vanaf de plaatsen; Johnny op 9, Marcel op de 12e plek en Harold vanaf de 23e plaats…

Maar een snelle start kan veel goed maken. De kopgroep is weg en waar Johnny knokt en als 7e over de meet komt, weet Marcel als 9e ook goed te presteren. Harold houdt het na 6 ronden voor gezien als de kracht opnieuw uit de armen en handen afneemt en ongecontroleerde acties volgen. Hij zit in hetzelfde strijdgewoel als bij de eerste race met Jarno en Geert Schepens. Bij het uitkomen van de Ruskenhoek weet hij de motor nog net op de baan te houden en om geen gevaar voor hemzelf en voor anderen te worden, besluit hij de race te beëindigen.

We zouden vroeg klaar zijn en de gasten hebben genoten. Omdat er nog een race plaatsvindt maar eerst rond 18.00 uur als dag afsluiter, waar de snelste 6 per wedstrijd zich nog eens mogen meten in de Corsa di Campioni en waar Johnny en Marcel zich voor hebben gekwalificeerd, besluiten de meesten de thuisreis te aanvaarden en pakken we ondertussen in.

Maar een mooie race volgt dus nog, echter slechts 12 deelnemers melden zich aan de start en ook Marcel houdt het voor gezien.

_12_3192

Aan kop is het Nigel Walraven die geen concurrentie ondervindt. Alleen Arie Vos weet met zijn ter beschikking gestelde KTM Super Duke 1290R in de buurt te blijven in de eerste ronden. Dan is het weer even wachten voor dat de nummer drie voorkomt in de persoon van Atiba Belgrave gevolgd door Stefan de Boer. Johnny werd na de start in de tang genomen door Andre Niemandsverdriet en Ronald van Vliet. Andre leidt deze groep waar Johnny aan Ronald voorbij gaat. Een ronde verder neemt Johnny de positie van Andre over maar in de laatste ronde weet hij toch weer voor Johnny te komen en komt als zodanig over de finish.

IMG_3319

We pakken het boeltje in en hebben wederom enorm genoten van de 35e Ducati Club Race op Assen.

Een ervaring rijker met alle drie een persoonlijke rondetijdenrecord. Johnny met een 3e prijs naar huis en de eerste punten voor de 3D Cup zijn ook voor Marcel binnen. Harold komt er bekaaid van af en denkt terug aan het succes van vorig seizoen. Maar ja, dat is geweest en moet zich gaan concentreren op wat er weer komen gaat.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 29 juni in Oschersleben tijdens Festival d’Italia.

We nemen de tijd om ons voor te bereiden.

Groeten,

Johnny, Marcel, Harold

Racing Team Kock

www.racingteamkock.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *