Raceverslag 2015 Superbikes at Sea Zandvoort

Race verslag 1 oktober 2015

zandvoort_circuit
Superbikes at Sea in Zandvoort levert voor Johnny 2 x 16 punten op.

Marcel zat in Gambia en Harold in Engeland.
Johnny had zijn 2e positie in het 3D-Cup klassement te verdedigen en was daarom wel te vinden in Zandvoort. Ongetraind en zonder enige ervaring op het bijzondere circuit in de duinen, begon hij aan de eerste kwalificatie op zaterdag…

Toen bekend werd dat Zandvoort opgenomen werd in het programma van de 3D-Cup waren we niet enthousiast. Een circuit dat ingericht is op auto’s en weinig veiligheid biedt aan motorrijders kan geen uitdaging zijn. Zeker als je bedenkt dat wij al 10 jaar lang verwend zijn met de mooiste Moto GP circuits en dan met name buiten Nederland onze weg vinden. De keuze van de 3D om toch samen met de KNMV de schouders eronder te zetten is moedig en na dit weekend is gebleken dat dit goed heeft uitgepakt, waar zeker Cecile haar stinkende best voor heeft gedaan.

Het is niet onze bedoeling om de ontwikkelingen van Zandvoort als motorcircuit af te remmen, zeker niet. Maar wij zien de uitdaging juist daar waar we ons 10 jaar mee hebben kunnen onderscheiden en dat zijn buitenlandse circuits. Dat heeft onze voorkeur.

Foto’s zijn te bekijken op www.wegraceinfo.nl

Johnny was dus als enige afgereisd maar met de motoren van Harold en Marcel, omdat zijn eigen motor al voor de endurance op de Nurburgring, enkele weken geleden, aan de kant was gezet i.v.m. een ratelend geluid in het blok. Hij had nu de morele ondersteuning van zijn kameraad Arno Kock (achterneef) en kon gebruik maken van de pitbox van Haldu.
Trainen was niet mogelijk geweest en verder een totaal onbekende baan. Op zaterdag gaat de eerste kwalificatie van start waarvoor Johnny de Panigale 1299 S van Harold neemt. Eerst wat verkenningsrondes en daarna trachten een beetje tijd neer te zetten. Waar de kopgroep al op 1.58 zit, komt Johnny niet verder dan 2.07. Na een paar ronden lukt het toch om dichter bij de 2 minuten te komen. Maar dan scheurt de uitlaat en moet hij de baan verlaten, weg kwalificatie.
Gelukkig nog een reservemotor, de Panigale 1199 van Marcel waar hij dan de 2e kwalificatie mee in gaat. Het gaat steeds beter en ook Johnny komt op de 1.58, maar ook de anderen maken progressie en zijn al weer twee seconden sneller. Toch red hij het om de 5e startpositie te bemachtigen.

Op zondag zijn twee wedstrijden gepland en in beide wedstrijden lukt het hem om voorin mee te rijden, op te bouwen en met snelle rondetijden van 1.55 toch beide keren op de 4e plaats te eindigen. Peter Politiek rijd als gastrijder mee en mag het podium betreden en de beker in ontvangst nemen. Johnny krijgt tweemaal de 16 punten als beloning. John van Middelkoop pakt beide wedstrijden de 2e positie na Atiba Belgrave die door zijn overwinningen al kampioen is in de 3D-Cup.

Volgende week op 10 en 11 oktober is het kampioensfeest in Assen tijdens de Batlle of the Nations. Hier worden ook alle andere kampioenen bekend tijdens de laatste twee competitiewedstrijden waar Johnny zijn 2 positie in het klassement tracht te behouden en Harold en Marcel binnen de eerste tien kunnen eindigen in de 3D-Cup. Het 10-jarig jubileum wordt hiermee afgesloten en nodigen daarom een ieder uit dit mee te maken. De organisatie doet er alles aan om er een feest van te maken met vele activiteiten op de paddock en a lot of Racing.
Groeten,
Johnny, Marcel, Harold
Racing Team Kock
www.racingteamkock.nl