3D Cup wordt Dutch Ducati Challenge.

Kock Battle of the Nations-131

Dutch Ducati Challenge als opvolger van de 3D CUP in 2016

De Dutch Ducati Dealer Cup, 3D CUP, startte in 2006 met circa 30 rijders en 3 race weekenden. Door de jaren heen groeide de 3DCUP uit tot 100 rijders in 2010. In 2015 vierde de 3DCUP haar tiende seizoen met circa 40 rijders en tien races. Na tien jaar is het tijd voor een vernieuwde start met als belangrijkste speerpunt ‘Voor en door rijders’.

De 3DCUP werd de afgelopen 10 jaar georganiseerd door SADS onder leiding van Ton de Bruijn en Leo Fleuren, met voor de dagelijkse organisatie Cécile van Hattem. Ton en Leo nemen na 10 jaar afscheid en sluiten de 3DCUP af. De rijders zijn hen dankbaar voor de 10 jaar race plezier en de goede organisatie en besluiten zelfstandig verder te gaan.

Uitgangspunten
Uitgangspunten als Ducati Only, samenwerking met Ducati West Europe, rijden op aantrekkelijke GP circuits tijdens circa 6 à 7 race weekenden en een gedeelde passie voor het merk Ducati blijven voortbestaan. Alle type Ducati motoren blijven welkom en de sfeer en saamhorigheid in de rijdersgroep zijn nog steeds van groot belang voor deze klasse.

Voor en door rijders
Nieuw is de vorming van een organisatie en een stichting onder leiding van de rijders zelf. De rijdersgroep wordt vertegenwoordigd door een gekozen bestuur van rijders en zij hebben de wensen van de rijders als uitgangspunt voor de organisatie van deze nieuwe klasse. Eerste actie op de agenda van de recente rijdersmeeting, met ruim 50 potentiële rijders, was het vinden van een nieuwe naam. De rijders gaven diverse opties en er werd uiteindelijk met grote meerderheid gekozen voor Dutch Ducati Challenge. Tijdens deze rijdersmeeting waren ook een aantal potentieel nieuwe rijders aanwezig om mee te denken over de nieuwe klasse.

Ook nieuw is dat deze, nog steeds meer dan enthousiaste, rijdersgroep overweegt om komend seizoen gezamenlijk deel te nemen aan één of twee Endurance races. Deze zullen geen onderdeel vormen van het kampioenschap maar kunnen we veel rij ervaring en plezier opleveren. Rijders die niet in een team meerijden, kunnen tijdens deze weekenden dan kiezen voor een functie in de pitboxen van de teams.

Organisatie en kalender
De organisatie is momenteel druk bezig met het vormen van een aantrekkelijke kalender, waarbij men in gesprek is met organisatoren in o.a. Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, België en natuurlijk Nederland. De Ducati Club Races op Assen staan uiteraard volgens de Ducati traditie op de agenda.

De dagelijkse organisatie blijft in handen van de gepassioneerde Ducati rijdster, Cécile van Hattem; “Voor mij was de keuze simpel, als de rijders door willen, ga ik door. Maar dan wel voor en door de rijders”. Ook het bestuur is reeds gevormd door een vijftal enthousiaste rijders.

De kalender begint vorm te krijgen en het streven is de inschrijving in januari live te laten gaan voor het nieuwe race seizoen 2016. Informatie over de Dutch Ducati Challenge en de kalender voor 2016 is vanaf medio december te vinden op www.DutchDucatiChallenge.nl of uiteraard via de mail op Cecile@cielyourevent.nl